Coaching

Coaching

Het coachen en begeleiden van individuen en koppels kan heel goed vanuit de Boeddhistische zienswijze. Niet het verhaal staat centraal maar het proces achter het verhaal. Leer dat proces te herkennen en je gaat inzien dat elk verhaal op elkaar lijkt. Zodra je dat inziet is het loslaten begonnen.
Wat wij als coach doen is je begeleiden en enigszins sturen in dit proces, het echte werk doe jij altijd zelf.

Blokkade

De meeste problemen en blokkades die de mens ervaart spelen zich af op emotioneel niveau. Zoals je een mentaal probleem niet emotioneel kunt oplossen zo kan je ook geen emotioneel probleem mentaal oplossen. Praten alleen over blokkades heeft dan ook weinig zin. Het probleem moet daar aangepakt worden waar het zich afspeelt en de 'wet van oorzaak en gevolg' is hierin een belangrijke.
Een terugkerende hoofdpijn kan veroorzaakt worden door stress welke op zijn beurt wordt veroorzaakt door te grote prestatiedrang welke op zijn beurt veroorzaakt wordt door een in de jeugd ontstaan minderwaardigheidsgevoel. De persoon heeft dus fysieke klachten (de terugkerende hoofdpijn), een emotionele blokkade (stress) en een conditionering (ik moet mijzelf bewijzen) die dit alles veroorzaakt. 

Vlekje

Als je een vlek op je broek hebt  is het zinloos dit vlekje te analyseren of de herkomst te herleiden. Zolang je het vlekje blijft analyseren bestaat deze nog steeds. Zo is dat ook met blokkades in de mens. Verleden en toekomst zitten in het nú geborgen en het is het nú dat bepalend is.

We gaan bij deze coaching niet uitgebreid spitten in het verleden. We gaan geen oude trauma's opgraven en we gaan geen pijnlijke situaties herbeleven. Daar ligt niet de kern van het probleem.

Hoe ga je een blokkade níet te lijf

 • Een vervelende of pijnlijke situatie is geweest, die kan je niet veranderen. Probeer de situatie niet te vergeten, praat jezelf  geen Alzheimer aan want dit biedt je geen oplossing. 
 • Vergeven is niet hetzelfde als loslaten. Je kan een situatie heel goed achter je laten en er geen last meer van hebben zonder 'Vergeten en Vergeven'. 
 • Ga niet de situatie herbeleven, 1 keer was meer dan genoeg.
 • Ga geen oorzaak-en-gevolg zoeken of verbanden leggen. 
 • Ga niet rationeel je emoties oplossen.
 • ga er niet over praten-praten-praten.

Hoe dan wel?

We gaan niet praten maar voelen. In de Tantra wordt gewerkt met thema's die jouw blokkade weerspiegelen zoals vertrouwen, overgave, controledrang, verlatingsangst of een negatief zelfbeeld. Door dit thema in de sessie te laten ontstaan kan je zien hoe jouw lichaam erop reageert, wetende dat het thema kunstmatig is. Samen met de coach kijk je naar je blokkade, ervaar je het en neemt andere beslissingen. Je overziet en aanschouwt keer op keer en we kunnen terugkeren naar de Prana wanneer we willen. 

Huiswerk

Tussen de sessies krijg je huiswerk mee, dit kan bestaan uit:
 • yoga oefeningen die ik je leer
 • meditatie of mindfull oefeningen
 • voedingtips
 • observatie oefeningen
 • etc...

Verdere gegevens

 • Boeddhistische coaching
 • start: 3 sessies van 3 uur kosten 350,= totaal
Inschrijven

Intimiteitscoach

Bij veel mensen is Intimiteit (inclusief relaties, seksualiteit en behoeften) de kern van hun blokkade. Vaak genoeg richten we ons op andere energieën zoals gezien worden, seksuele energie, de ideale relatie, plezier en lol maken, zelfrespect en eigenwaarde. Maar eigenlijk wil de mens niets anders dan in balans zijn. De Kum-nye Tantra gaat specifiek over Prana en balans en juist op het onderwerp intimiteit kijk de Kum-nye daar heel anders naar.   

We beperken onszelf

Dieren snappen het. 2 Katten kunnen spinnend tegen elkaar aan liggen en dat is het. Vogels op een elektriciteitsdraad sjilpen wat in het rond, meer hebben ze niet nodig. De mens haalt er daarentegen heel veel bij en daarmee maken we het onszelf en de ander lastig. 

Intimiteit wordt vaak bezwaard door angst, pijn of verdriet. Door de pijn zijn we geneigd de intimiteit te weren terwijl die intimiteit nu juist de healing kan zijn voor de pijn. Naast zuurstof, eten en drinken is intimiteit een levensbehoefte en we zetten het zelf op een rantsoen. 

Energetisch werken

Intimiteitscoaching is een onderdeel van onze coaching. We kunnen niet werken aan je angst als op dit moment er geen angst is en het is zinloos deze angst op te roepen want dan wordt het kunstmatig.

Hoewel bij de coaching ook gepraat wordt ligt de nadruk op het energetische werk. De blokkade is in de kern energetisch (emotioneel, conditioneringen, gevoelsmatig) en dan moet de begeleiding ook energetisch zijn. We werken daarom tijdens een sessie voornamelijk met meditatie, yoga en massage en hier kan de sauna bijkomen. 

Hoeveel sessies?

Dat je al 20 jaar ergens me loopt wilt niet zeggen dat je heel veel sessies nodig hebt om het geheel in te zien en los te laten. Intimiteit coaching is überhaupt geen meer-jaren-traject, de oplossing ligt doorgaans veel dichterbij dan je denkt. 
Voor het inzichtelijk maken van een blokkade is niet veel tijd voor nodig, daarom beginnen we met 3 sessie van elke 3 uur, vaak is dit voldoende.

Het intake gesprek wordt gelijk gevolgd door een eerste sessie. Na de sessie krijg je huiswerk mee naar huis, dit kunnen mindfulness oefeningen, yoga houdingen of meditaties zijn. Doorgaans is de frequentie eens in de 3-4 weken maar dit verschilt per keer. 

Verdere gegevens

 • Intimiteitscoaching
 • start: 3 sessies van 3 uur á 350,= totaal
Inschrijven
Share by: