Tantra-cursus

Kum-nye Tantra cursus

Het mooie van de Kum-nye Tantra, is dat je het samen kunt beleven. Veel spirituele leren zoals yoga en meditatie ervaar je individueel en bij een gewone massage heb je een gever en een ontvanger, bij de boeddhistische Kum-nye Tantra is dat allemaal anders.

De basis van de Kum-nye Tantra is de balans en innerlijke rust die Prana geeft. Het is  heerlijk genieten als je in een prana flow zit, maar tegelijk biedt het de mogelijkheid te kijken waar je onbalans vandaan komt.
Dat doen we in een workshop, verdeeld over 4 dagen. Daarna is het aan jou, oefen, ervaar, beleef en geniet.

Inschrijven


De cursus

Tijdens de Kum-nye Tantra cursus wordt een groot deel van de verscheidenheid van de Tantra uitgelegd. We staan stil bij de filosofische achtergronden van de leer welk ligt binnen het boeddhisme en bij de werking van het energetische lichaam. Hier werken we namelijk mee tijdens de Tantra. Dit klinkt theoretisch, maar we gaan het zo praktisch mogelijk benaderen; het ervaren en leren van de verschillende technieken binnen de Tantra.

Je krijgt te zien hoe de verschillende technieken gaan, je oefent ze daarna gelijk op je partner en je ervaart het omdat er op jou geoefend wordt. Dit herhalen we steeds maar weer totdat we de technieken kunnen combineren en een hele Tantra-massage kunnen gaan geven inclusief onderdelen van de (duo)yoga en de (duo)meditatie.

De cursus verloopt over 2 weekeinden met genoeg tijd ertussen om thuis uitgebreid te oefenen. 

Prana

Bij de Kum-nye Tantra gaat het om dat ene wat iedereen verlangt: rust, balans en innerlijke vrede. Een gezond lichaam, een rustige en stabiele geest, geen overdadige emoties en rust in het koppie. Rust en balans komen niet zomaar aanwaaien, die ontstaan op een bepaalde manier. Prana (Qi, Ki) is de energie die dat doet en jij hebt veel meer invloed op jouw prana dan je denkt. 

Zodoende is Tantra veel meer dan een fijne oefening, het is een levensfilosofie. Een mens wil namelijk altijd rust en balans ervaren, in alles wat hij doet en op alle vlakken van zijn bestaan. En omgaan met prana, dat kan ook overal en in je hele bestaan, en daar gaat de Kum-nye Tantra helemaal over.

Tijdens een 4-daagse cursus leggen we de klemtoon op de massage, (duo)yoga, duo)meditatie, massage en de achterliggende boeddhistische filosofie. 
 

Voor wie is deze workshop bestemd?

De cursus is toegankelijk voor iedereen met een gezonde interesse in de Tantra. Ervaring, leeftijd, uiterlijk en geslacht is allemaal onbelangrijk dus iedereen kan meedoen, zowel stellen als singles kunnen zich aanmelden. 

Elke dag wordt een ander thema behandeld, er wordt uitleg gegeven en vragen behandeld, maar de nadruk ligt op het doen. Dit doen we in de oefenruimte waarbij koppels werken op een mat. Tijdens dit oefenen is iedereen bloot.

Cursusdata

De tantra-cursus duurt 4 dagen van 09:15-16:00 uur en zijn verdeeld over 2 weekeinden. Deze cursus wordt alleen in de winterperiode in Breda gegeven, in de zomer wordt deze cursus als 3-daagse op ons retraitecentrum Ekãyano georganiseerd.

De cursusdata zijn:
  • weekend van 17-18 en 24-25 februari
  • weekend van 03-04 en 10-11 november

Verdere gegevens

  • kijk voor alle achtergrondinformatie over Tantra op onze Dharma-Lotus wiki
  • prijs: 300,= p/p en 450,= p/s inclusief lunch
  • de workshop wordt gegeven in een groep van maximaal 8 personen (4 mannen en 4 vrouwen)
  • besluit je, tot 2 maanden na je cursus, door te willen stromen naar de Tantra opleiding dan is deze cursus gratis (het cursusgeld wordt dan verrekend met dat van de opleiding)
  • je kunt je zowel individueel en als stel aanmelden
  • kijk voor volgende thema dagen in de kalender  

Lees hier alles over Tantra
Share by: