Dharma-Lotus

Dharma-Lotus

In 1998 heb ik Dharma-Lotus opgericht. In eerste instantie richtte ik mij op Reiki, later ook op de Chakra filosofie, het energetische lichaam en Boeddhisme. In 2000 ben ik voor mijzelf begonnen en al snel kwam Monique er als eerste bij. En zodoende groeide Dharma-Lotus gestaag verder uit qua mensen en activiteiten. 
Dharma-Lotus is nu een samenwerkingsverband tussen 5 praktijkhouders verdeeld over 6 locaties; Oosterhout, Arnhem, Wolfheze, Oisterwijk, Loon op Zand en ikzelf zit in Breda en hebben wij ons eigen retraitecentrum in Viel-Saint-Remy, Frankrijk. 

Wij bieden een pakket aan wat altijd gaat om bewustwording en zelfinzicht en dit doen wij vanuit de Boeddhistische Kum-nye. Dit is een filosofie die alles vanuit een bepaalde eenvoud bekijkt en zich altijd de vraag stelt: Wat is nu eigenlijk de essentie? Vaak zijn we geneigd te kijken naar de wolk van  verwachtingen, randvoorwaarden, regels, normen en waarden die om een essentie heen hangt. Zolang we ons hier druk om maken kan er van balans geen sprake zijn.

Kom in balans en blijf in balans.

Prana (Ki, Chi) is de energie die ons innerlijke vrede, rust en balans geeft. Uiteindelijk is dat de essentie van alles: Balans. Maar hoe kom je in die balans en hoe hou je die vast? Daar houden wij ons mee bezig, in het geven van massages en sessies of in een coaching traject. En we kunnen je tools leren zoals massage, tantra, mindfulness, yoga of meditatie. Ieder van ons heeft een eigen praktijk en voor meerdaagse cursussen en trainingen ben je welkom op Ekãyano, ons eigen retraitecentrum in de Franse Ardennen. Laten we onszelf even voorstellen.

Dharma-Lotus wiki

Wil je meer weten over Tantra, Mindfulness, massage en alles wat wij doen, dan kan je op onze site Dharma-Lotus wiki gaan kijken, een online encyclopedie met alle verdere informatie.

Monique Sleumer

leraar | reisleider pelgrimages | praktijk in Oosterhout

Monique kwam er in 2002 bij en heeft sinds 8 jaar een eigen centrum in Oosterhout (br.).

"Inmiddels al meer als 16 jaar besmet met het tantravirus. Iets wat niet meer weg te denken is in mijn leven. Gegroeid vanuit een eerste Tantra sessie. Die zo speciaal was en me precies op die plekken geraakt heeft die op dat moment nodig waren om de intensiteit bewust te kunnen voelen en ervaren. Het gevoel van “het is goed zoals het nu is” is zo intens en mooi en geeft zoveel rust en vrijheid dat je op zoek gaat naar meer…."

Nieky Crins

leraar | reisleider pelgrimages | praktijk in Arnhem en Wolfheze

"(Boeddhistische) tantra heeft voor mij niets zweverigs, het is in mijn ogen juist aards en praktisch. Datgene wat zich in de geest afspeelt uit zich ook af in het lichaam. Observeer dat en leer welke processen zich afspelen. 

De relatie tussen lichaam en geest, waarom mensen handelen zoals ze handelen... deze onderwerpen hebben mij altijd al beziggehouden. Ik vind het boeiend dit te bestuderen, maar het beste is eigen en directe ervaring. 
De interesse in het energetisch en fysieke wezen dat wij zijn; onze drijfveren en onze ervaringswereld. Deze interesse heeft mij naar het boeddhisme geleid, of eigenlijk naar de Dharma."

Nieky heeft een Tantra praktijk in Arnhem en Wolfheze

Peter Dingemans

leraar | praktijk in Loon-Op-Zand

"In de sessies, die ik zelf heb mogen ontvangen, ervaar ik dat ik in contact kan komen met mijn eigen energie en mijn eigen overtuigingen. Hierdoor ben ik bewust geworden van mijn drijfveren, en heb ook kunnen besluiten om bepaalde zaken anders aan te pakken. Dit heeft mij opgeleverd dat ik stevig in het leven sta en dat ik het dagelijks leven met verwondering beleef. Deze ervaringen en instelling wil ik graag meegeven aan de cliënten in mijn praktijk."

Peter heeft een praktijk in Loon-Op-Zand.

Willy-Jan Staps

Praktijk in Oisterwijk

"Het mooie van Tantra is dat massage, yoga en meditatie opgaan in elkaar maar ook apart beoefend kunnen worden. Bij Tantra werk je op het fysieke lichaam met effect op het energetisch en emotioneel lichaam. Dit lijkt zweverig maar is het niet. Het verschaft inzicht in het ontstaan van emoties, gemoedstoestanden en gedachten/handelingen. Dit kan je privé of op je werk, helpen om in balans te zijn en “bij jezelf” te blijven."

Willy-Jan heeft een praktijk in Oisterwijk.
Share by: