Massage en sessies

Tantra massage en sessie

Bij een Tantra-massage ben jij de ontvanger van de massage. Je ligt en bent passief aanwezig en hoewel een klein beetje yoga en meditatief aanwezig zal zijn is de hoofdmoot massage. 

Een Tantra-sessie is veel speelser en je doet echt mee. De ervaring van prana wordt door beide ervaren en beide geven er sturing aan, dit kan met  massage, duo-yoga, duo-meditatie en "spel". 

Een massage of sessie kan je puur ter ontspanning komen ervaren of ter ondersteuning van een bepaald proces. Allemaal prima. Iedereen met de juiste intentie kan komen voor een massage of sessie. Leeftijd, geslacht of uiterlijk is totaal onbelangrijk.
Boek hier je massage

Prana is Balans

Bij de Kum-nye Tantra draait alles om Balans en Prana is de energie die balans creëert. Uiteindelijk wil elke mens innerlijke rust en balans ervaren en is op zoek dat te ervaren. Er zijn vele methoden om prana te ervaren en de Kum-nye Tantra is er één van.

Het verloop van een massage of sessie

 Vooraf drinken we op ons gemak een kop thee en is er gelegenheid om alles te vragen. Soms worden hier afspraken gemaakt of we een massage of sessie gaan doen, hoe lang het gaat duren, met of zonder sauna, etc. Vervolgens ga je naar de meditatie-ruimte waar een grote mat ligt waarop de sessie wordt gegeven, de kaarsen zijn reeds aan, er is een aangename temperatuur en er is muziek. Hier kan jij je uitkleden, en op de mat gaan liggen (massage) of zitten (sessie). Ikzelf laat je even wennen aan de ruimte voor ikzelf binnenkom. 

Tijdens de massage of sessie zijn we beide bloot. Er is geen schaamte nodig en we gaan het zeker niet voeden. Voor zowel de massage als bijvoorbeeld de yoga is het ook zeer praktisch dat we bloot zijn. Dat we bloot zijn wilt echter niet zeggen dat er een erotische sessie gaat plaatsvinden, dat is zeer zeker niet zo. 

Tijdens de massage of sessie wordt bij jou prana aangemaakt waardoor je steeds verder in een veld van rust, kalmte en gelijkmoedigheid terecht komt. Tussen ons ontstaat ook Metta-ji; de samenkomst van vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Die combinatie; prana en metta-ji, maken dit tot de Kum-nye Tantra.

Als je in de prana bent kan er meerdere dingen gebeuren, dit is afhankelijk van wat voor sessie je hebt geboekt:

Tantra-massage puur ter ontspanning

Bij een tantra massage of sessie ter ontspanning worden de pijnlijke punten en de blokkades ontweken. Het gaat er hier om zo diep en fijn mogelijk in die prana energie-stroming te komen en daar vol van te genieten. Ontspan, geniet, ervaar het, denk nergens aan en laat het allemaal over je heem komen. je hoeft helemaal niets.

Tantra-massage ter ondersteuning van een proces

Tantra ter ondersteuning van een proces is het beste gediend van uit de sessie, maar als dit niet wenselijk is kan het ook vanuit de massage. Het zal een energetische massage zijn waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van meridianen, chakra's, marmapunten, triggerpoints, etc... om een bepaald proces op te wekken of juist te temperen. De massage schuwt de pijnpunten, zowel fysiek als emotioneel, niet om zo het ondersteunende proces te dienen. Een dergelijke massage wordt altijd vooraf en achter verder begeleid. Waar kan deze tantra-massage ondersteuning aan bieden:
  • traumatische herinneringen
  • verwaarlozing op welk gebied dan ook
  • gedurende langere tijd niet jezelf kunnen zijn
  • problemen van relationele en seksuele aard
  • een algemeen gevoel van onrust en onbehagen
Nu lijkt het alsof tantra tegen alles helpt en eigenlijk is dat ook zo. Tantra is echter geen wondermiddel of alternatieve geneeswijze maar een inzichtelijk proces. Wie ben je werkelijk en hoe komt het dat emoties en gedachten zo'n grote invloed op je hele gestel hebben? Het is niet logisch dat je onderhevig bent hieraan, jij hebt de controle over je emoties, niet andersom. Balans vinden en houden is belangrijk en inzicht krijgen wat jouw bronnen van onbalans zijn is nog belangrijker. Dit bieden we aan bij een tantra-massage ter ondersteuning van een proces.

Prijzen Lees hier alles over Tantra
Share by: